poniedziałek, 3 października 2016

Pikantny chleb z kawą i chili

Pikantny chleb z kawą i chili
 
400 g mąki pszennej typ 650
100 g mąki pszennej typ 2000
250 ml wody
20 g świeżych drożdży
1 papryczka chili
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki miodu
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 
     
1. Papryczkę drobno siekamy i łączymy z resztą składników. Wyrabiamy ciasto przez 15 ręcznie lub 7 minut robotem kuchennym.

2. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.

3. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę,

4. Pieczemy 45 minut w 190 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz