środa, 5 października 2016

Chleb Dukana

Chleb Dukana
 
3 jajka
kostka chudego twarogu (250 gram)
6 łyżek otrębów owsianych
4 łyżki otrębów pszennych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cebula
zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany
szczypta pieprzu i soli
     
1. Na odrobinie wody dusimy na patelni drobno posiekaną cebulę.
 
2. Oddzielamy białka od żółtek i z białek ubijamy sztywną pianę.
 
3. Do żółtek dodajemy kostkę twarogu i mieszamy mikserem. Dodajemy zioła, pieprz, sól, przestudzoną cebulę i dalej mieszamy

4. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.

5. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

6. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach,

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz