piątek, 25 listopada 2016

Chleb z ziaren bez mąki

www.chleby.info

100 g otrąb owsianych
100 g płatków owsianych
100 g pestek słonecznika
100 g pestek dyni
100 g siemienia lnianego
50 g ziaren orkiszu
40 g sezamu
10 g czarnuszki
150 ml maślanki
łyżeczka soli
4 duże jajka
     
1. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce.

2. Jajka, maślankę i sól miksujemy na gładką masę i wlewamy do suchych składników.

3. Mieszamy dokładnie łyżką żeby się wszystko połączyło ze sobą.

4. Przelewamy do keksówki (około 21 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy wierzch i pieczemy godzinę w 180 stopniach.

5. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz