350 ml maślanki
20 g świeżych drożdży
2 łyżki miodu
2 łyżeczki soli
1 suszona pikantna papryczka chili
1. Suszoną papryczkę chili kroimy bardzo drobno i razem z pestkami łączymy z resztą składników.
2. Wyrabiamy ciasto przez 15 minut ręcznie lub 7 minut robotem kuchennym. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
3. Przekładamy ciasto do foremki (natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia). Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na kolejną godzinę.
4. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.
Smacznego!
1. Suszoną papryczkę chili kroimy bardzo drobno i razem z pestkami łączymy z resztą składników.
2. Wyrabiamy ciasto przez 15 minut ręcznie lub 7 minut robotem kuchennym. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
3. Przekładamy ciasto do foremki (natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia). Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na kolejną godzinę.
4. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz